info heading

info content


Elektrische fiets

Elektrische fiets

De elektrische fiets heeft de afgelopen jaren een enorme opmars gemaakt. Waren het voorheen voornamelijk ouderen die fietsten op een fiets met trapondersteuning, momenteel gebruiken steeds meer mensen hem voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer. De elektrische fiets geeft veel mensen nét dat extra zetje om te kiezen voor de fiets in plaats van de auto. Sta je met de auto iedere dag in de file naar je werk? Met een e-bike kun je lekker doortrappen en ben je misschien nog wel eerder op je werk dan met de auto. Daarnaast biedt trapondersteuning nog meer voordelen: je komt gemakkelijk aan je dagelijkse portie beweging en je verschijnt niet met een rood aangelopen hoofd op je werk.

Kies voor de e-bike die bij je past

Het aanbod in elektrische fietsen is groot. Van robuust en degelijk tot fris en trendy: voor iedereen is er een geschikte elektrische fiets te vinden. Ook wat betreft de plaats van de motor zijn er verschillende opties. E-bikes met achterwielaandrijving hebben als voordeel dat deze zeer natuurlijk fietsen. Net als bij een fiets zonder trapondersteuning, komt de kracht vanuit het achterwiel. Een e-bike met voorwielaandrijving daarentegen, biedt het voordeel van een stabiele wegligging. Dat komt doordat het gewicht tussen de accu – die onder de bagagedrager zit – en de motor – die verwerkt is in het voorwiel – goed verdeeld is. Een e-bike met middenmotor tenslotte, is een topper in het leveren van vermogen. Bovendien voelt een middenmotor zeer comfortabel aan tijdens het fietsen doordat de trapervaring volledig geoptimaliseerd is.

Kom langs in Mariaheide

Overweeg je om een elektrische fiets aan te schaffen? Dan heb je waarschijnlijk behoefte aan een goed advies. Het is immers geen kleine investering! In onze winkel kijken we samen naar je wensen en bepalen we welke fiets het beste bij je past. Natuurlijk wil je van te voren zeker weten dat de e-bike voldoet aan je verwachtingen. Daarom is het bij ons mogelijk om de fiets van je keuze een dagdeel te proberen. Met een testrit weet je namelijk direct of je aan de fiets kunt wennen. Zo ben je beter in staat om de juiste keuze te maken.